top of page
Αναζήτηση

Πως προγραμματίζω σωστά μια εβδομάδα για το home studio

Εικόνα συγγραφέα: Evmorfos KasinakisEvmorfos Kasinakis

Πολλές φορές συζητώ με φίλους εδώ στο HomeStudioProject,αλλά και με άλλους μουσικούς και έχουμε τον ίδιο προβληματισμό. Πως να βρω χρόνο για να ασχοληθώ με την μουσική μου εφόσον υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να κάνω μεσα στην ημέρα και γενικότερα μεσα στην εβδομάδα;


Είναι ένας γενικός προβληματισμός ,που μπορεί να μην λεχει να κάνει με μίξη ή με ηχογραφήσεις ,αλλά η παραγωγικότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να μπορέσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί μέσα στον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας.


Στο σημερινό post θα σου προτείνω κάποιους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο αποτελεσματικός.Θα σου δείξω πως μπορείς να προγραμματίσεις σωστά την εβδομάδα σου για να κάνεις περισσότερη δουλειά στο home studio σου.


Πολλές οι υποχρεώσεις


Όλοι έχουμε μέσα στην εβδομάδα πολλές υποχρεώσεις,δουλειά ,οικογένεια ,δραστηριότητες προσωπικές ή επαγγελματικές και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούμε να βρούμε χρόνο να τελειώσουμε το τραγούδι που δουλεύουμε εδώ και τόσο καιρό.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιαξουμε ένα πρόγραμμα της εβδομάδας που διανύουμε ή που πρόκειται να ξεκινήσει.Είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίζουμε την εβδομάδα μας πριν ξεκινήσει.


  • Κάθε Κυριακή απόγευμα,καλό θα είναι να γράψεις τι έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα.Ξερω τι θα σκεφτείς. “Αφού τα ξέρω όλα που έχω να κάνω,γιατί να τα γράψω;” Θα σου απαντήσω αμέσως.Πρώτα απ’όλα ,όταν γράφεις όλα αυτά που έχεις να κάνεις τότε έχεις καλύτερη εικόνα των υποχρεώσεων σου και των θέλω σου.


  • Μόλις λοιπόν τελειώσεις με την εβδομαδιαία λίστα των υποχρεώσεων σου,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα προγραμματίσεις.Πως να το κάνεις αυτό; Να χρησιμοποιήσεις ένα ημερολόγιο αναλογικό ή ψηφιακό.Προσωπικά χρησιμοποιώ ψηφιακό ημερολόγιο και πιο συγκεκριμένα το Google calendar.



Υπάρχουν πολλά ημερολόγια ψηφιακά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στον υπολογιστή σου αλλά και στο κινητό σου μιας και συγχρονίζουν όλα με όλες τις συσκευές.


Με το ημερολόγιο μπορείς και βάζεις όλες σου τις εργασίες και μπορείς να βάζεις πόσο διαρκεί η καθε εργασία σου.


  • Μόλις λοιπόν προσθέσεις όλες τις υποχρεώσεις της εβδομάδας ,έχεις μια καλύτερη εικόνα πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις και πόσο χρόνο μπορείς να διαθεσεις στη μουσική σου.


  • Για παράδειγμα αν βλέπεις πως έχεις δυο ώρες κενές μέσα στην ημέρα ,αλλά χρειάζεσαι και λίγη ώρα για χαλάρωση ,τότε μπορείς να “κλείσεις” την μία ώρα για να δουλέψεις στο τραγούδι σου.


Σημαντικό: Προγραμμάτισε τι θα κάνεις. αυτή την ώρα που θα μπεις στο στούντιο σου. Μην κλείσεις απλά την ώρα και πεις “Θα δουλέψω στο τραγούδι” Θα πρέπει να είσαι συγκεκριμένος τι θα κάνεις. Αν για παράδειγμα έχεις μια ώρα το βράδυ της Δευτέρας και μια ώρα το βράδυ της Πέμπτης ,τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις συγκεκριμένα και να το γράψεις στο ημερολόγιο.


Γράψε “Στούντιο: Ηχογράφηση κιθάρες” και “Editing φωνή”.Έτσι έχεις προγραμματίσει σωστά την εβδομάδα σου.Έχω γράψει παλιότερα για το πόσο σημαντικό είναι να βάζεις προθεσμίες για τα τραγούδια σου και να μην αφήνεσαι στην έμπνευση της στιγμής ή απλά να αναλώνεις τον χρόνο σου εξερευνώντας κάποια plugins ή να ξανακάνεις μίξη σε ένα τραγούδι ,εφόσον το έχεις κάνει.


Προγραμματίζοντας την εβδομάδα σου στο ημερολόγιο ,τότε έχεις πολύ καλύτερη εικόνα στο τι μπορείς να κάνεις μέσα στην εβδομάδα και πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις πραγματικά για τη μουσική σου.Έτσι γίνεσαι πιο γρήγορος και γίνεσαι πιο αποτελεσματικός.


Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο,τότε μπορείς να αφιερώσεις δύο ώρες το Σαββατοκύριακο και σίγουρα θα καταφέρεις πολλά περισσότερα από το να μην κάνεις τίποτα και να έχεις απλά την δικαιολογία ¨Δεν προλαβαίνω”


Θυμήσου πως πρέπει να είσαι συγκεκριμένος τι θα κάνεις κάθε φορά που θα προγραμματίζεις ώρα για το στούντιο.


Φτιάξε ένα πλάνο σε πόσες ώρες μπορείς να τελειώσεις ένα τραγούδι και απλά βάλτο στο ημερολόγιο.Βάλε προθεσμίες.


Τι σου προτείνω: Μην βρίσκεις δικαιολογίες! Για παράδειγμα,αν έχεις στη διάθεση σου μόνο βραδινές ώρες και δεν μπορείς να ηχογραφήσεις φωνητικά ή κιθάρες για τα τραγούδια σου,σκεψου τι άλλο μπορείς να κάνεις και προγραμμάτισε το Σαββατοκύριακο μια δυο ώρες για να ηχογραφήσεις φυσικά όργανα ή ακόμα για να κάνεις μίξη στα ηχεία σου.


Η παραγωγικότητα ξεκινάει από ένα πολύ καλό προγραμματισμό. Φτιάξε το πρόγραμμα σου και μετά “κλείσε” ώρες για τη μουσική σου.


Comments


HomeStudioProject
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page